Prachtig Portugal (Part 2)

Heb je de blog over Prachtig Portugal (part 1)’ gelezen? Daar schrijf ik over de stad Lagos, waar we verbleven in het Bura Surfhouse. Vanuit daar zijn we in onze rental car naar verschillende steden gereden, in deze blog vertel ik je over Albufeira, Portimão en een strandje aan de Atlantische oceaan.

Vakantie in Portugal, zon, zee, strand en leuke stadjes. Een goede combinatie voor een leuke vriendinnenvakantie. Als je een auto huurt kun je makkelijk meerdere plekken van het land ontdekken en dat hebben we ook gedaan. De ochtend dat we op pad gingen was het in de ochtend nog vrij fris en de lucht was donker door de bosbranden. Een koele dag, perfect voor roadtrippen en toeristische stadjes bezoeken dachten wij zo. Ai, te vroeg gejuicht. Die dag schoot de temperatuur de 30 graden voorbij. Overhit kwamen wij rond drie uur terug in ons hostel voor een frisse duik in het zwembad.

Albufeira
Op ongeveer drie kwartier rijden van Lagos, ligt het toeristische plaatsje Albufeira. Het is vanaf de snelweg makkelijk te bereiken en er zijn verschillende (gratis) parkeerplaatsen op loopafstand van het centrum. Albufeira vind ik een stuk drukker dan Lagos, in plaats van kleine, schattige restaurantjes heb je hier veel grotere restaurants met neonlichten en met hippe namen als ‘Las Vegas Bar’ en ‘Fat Cat’s’.
Foto 17-08-17 13 32 24.jpg

Je kunt hier lekker dwalen door de verschillende straatjes die uitkomen op een groot vierkant plein, je kunt vanaf het centrum ook door een soort stenen tunnel lopen en dan kijk je zo uit over het strand en de o, zo blauwe zee. Ze hebben hier veel activiteiten in het water, erg aantrekkelijk.
Als je klaar bent met op het strand chillen, zwemmen en winkeltjes kijken, ga dan een lekker ijsje halen bij N’ice Cream. Ze hebben hier smaken als Ferrero Rocher en amandel met caramel. Veel te lekker!

Foto 17-08-17 12 58 38.jpg

Een fotogeniek stadje is het zeker,  ik word blij van alle kleuren die hier gebruikt worden. De straatnamen zijn zo sierlijk, dat ik het liefst van iedere straatnaam die ik tegenkom een foto wil maken. Niet te vergeten de straten zelf, weer zo leuk bestraat met kleine (en gladde) stenen en de huizen hebben ook zulke mooie kleuren. Al die kleuren in combinatie met palmbomen en een blauwe lucht, een genot voor de ogen. Ik wil dit in Nederland ook!

Portimão
Op een half uur van Lagos ligt de toeristische havenstad Portimão. Op de terugweg van Albufeira stopten we hier voor het mooie uitzicht en een lekkere lunch. Ook hier kun je je ogen weer uitkijken. Huizen die betegeld zijn met tegels met drukke patronen en de kleuren springen er zo heerlijk uit. Het is hier minder druk dan Albufeira en leuk weetje: de brug in Portimão is gebouwd van ‘letfovers’ van de Eifeltoren, hoe vet!
Deze havenstad staat bekend om de visrestaurants en de winkels. Wat echt een verademing was op deze warme dag, de zeilen die over de winkelstraat hingen voor schaduw // Beste uitvinding ooit.
We hebben gegeten aan het water, even simpel een sandwich bij ‘Nosolo Itália’, een restaurant met een groot terras, uitzicht op de brug en een heerlijk briesje.

Vraagje: Waarom hebben wij niet zulke vrolijke huizen in Nederland?

De Atlantische Oceaan
Naast de stranden aan de zuidelijke kant van Portugal waren we ook wel benieuwd naar de westelijke kant van Portugal, daar heb je namelijk de Atlantische Oceaan. Als ik daar ben, is de oceaan het enige wat tussen mij en Amerika ligt. Het ligt als het ware binnen handbereik, ik zou naar Amerika toe kunnen zwemmen // Goals? Nou, let’s not.
Hoe dichter we bij de kust bij Bordeira kwamen, des te meer mist we zagen, ook stond er een flinke wind en het zag er helemaal niet gezellig uit.
Het is er woest en wild, er zijn veel rotsen en een soort van duinen. Het was er wel best druk,  veel mensen in campers en we zagen een surfclubje met hun spullen richting het strand lopen. Erg leuk en aardig, maar hier waren we niet op voorbereid – shorts, slippers en blote armen. Dus snel even de nodige selfies maken, een wildplasje in de duinen en hoppa de auto weer in. Terug naar de stranden waar de zon schijnt en de wind bestaat uit een verkoelend briesje.


Plant a tree // Wherever you go. I planted my tree in Portugal, beleefde eerste keren en kon geen genoeg krijgen van alle kleuren van de huizen, deuren en tegeltjes. 

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: