Tandemtour op Texel

Texel stond al heel lang op mijn lijstje van plekken om te bezoeken. Nog nooit ben ik op Texel geweest en de Waddeneilanden hebben toch iets bijzonders, ik wil er gewoon een keer geweest zijn. De weersvoorspellingen gaven code oranje aan, maar toch nam ik de veerboot naar Texel en deed ik daar mijn tree-pose.

Texel is heel toegankelijk en makkelijk te bereiken vanaf het vaste land. Ongelofelijk, maar waar, voor €2,50 kun je heen en weer! De NS kan hier wel een puntje aan zuigen. Binnen het half uur ben je op Texel en op nog geen 2 minuten lopen zit al de eerste fietsenverhuur. Het is wel aan te raden een fiets te reserveren, vooral in vakanties en weekenden. Je krijgt er ook een kaartje van Texel bij en hup, je kan op pad!

Foto 08-08-17 14 16 41

Team Tandem
Ook al heel lang op mijn to do-lijstje: tandem fietsen! Dit wilde ik persé op Texel doen, vraag me niet waarom. Twee eerste keren op één dag, ik heb weer wat om af te strepen // YAY! Het fietsen op de tandem gaf dit uitje wel een extra dimensie, al jaren wil ik tandem fietsen en nu, op zeventwintig jarige leeftijd zit ik dan eindelijk op een tandem! Al gauw heb je door hoe zo’n fiets werkt – je kan iets minder scherpe bochten maken dan normaal namelijk én als je even je voeten stil wilt houden is het handig om degene achterop even een seintje geven.

IMG_3814

Ecomare
Leuk om een keer gezien te hebben, de plek waar ze zeehonden en andere vissen verzorgen, houden en sommige ook weer terugzetten. We zijn langs het natuurgebied gefietst, het is er rustig met auto’s en het is fijn om in de bossen te zijn.
Ecomare is erg gericht op kinderen, ze hebben ook een museum etc., maar om die schattige koppies te zien was de €11,50 wel even waard. Toch blijft het sneu dat ze in zo’n kleine basin zwemmen.

IMG_3798

De Koog
Tijd voor lunch! Even langs De Koog, een centrum met een drukbezochte dorpsstraat, veel eettentjes waar gezellig kunt zitten. Als het lekker weer is neem dan plaats op één van de terrassen, lekker mensen kijken – Love it! Ik ben even neergeploft bij ‘Eigeweis‘, het personeel werkt hard en komt tussendoor gewoon even een praatje met je maken.
In deze straat zijn veel toeristenwinkeltjes, vaak is er markt en je kunt er winkeltjes vinden waar je van die echte stranditems kunt kopen.

Vuurtoren
Aan de andere kant van het eiland staat een mooie, rode vuurtoren. Na de lekkere lunch in de Koog was het nog een kleine drie kwartier fietsen. Vuurtorens vind ik leuk, gewoon omdat je er verder vrij weinig mee kan, maar als ik dichtbij een vuurtoren ben voel ik me rustig. Mooie dingen vind ik het gewoon, echt eiland-achtig. Vandaar dat ik ook mijn tree-pose bij de vuurtoren heb gedaan, met zicht op de zee.

Texels Skuumkoppe
Een biertje ging er wel in na het tandemritje naar de vuurtoren (en nu nog terug). Naast de vuurtoren zit het Torenrestaurant en zij serveren Texels bier. Een echte Skuumkoppe, een donkerblond biertje en die goed in de smaak viel.
Ondertussen alweer eind van de middag, het begon het meer te waaien en buienrader gaf aan dat het ook zou gaan regenen op Texel. In vol tempo naar de boot, ik heb het niet droog gehouden en had geen benen meer over, maar zat wel weer veilig op de boot naar het vaste land.


I planted my tree op Texel ik ben even geaard en neem mooie herinneringen mee naar huis. Texel is een groot en gezellig eiland en heerlijk voor een fietstour, het ritje op de tandem maakte het extra leuk // Go for it!

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

2 thoughts on “Tandemtour op Texel

  1. Ik moest lachen om de zinsnede dat je niet veel met vuurtorens kan 🙂 Dat is waar natuurlijk. Maar wat jij met die dingen hebt, heb ik ook. Bakens zijn het die een eiland compleet maken. De Brandaris op Terschelling is vind ik veruit de mooiste. Die van Ameland (wiens licht in mijn vroege jeugd op mijn slaapkamermuur voorbij gleed) is met zijn rood-witte strepen ook fraai, en je kan erin! Eindelijk een vuurtoren waar je wel wat mee kunt. Mooi uitzicht over het eiland en het dorp Hollum en in de al dan niet nevelige niet-eens-zo-erg-grote-verte ligt Terschelling.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: