Mooi Maastricht

Maastricht is als thuiskomen voor mij. Als kind kwam ik bijna elke zomervakantie terug naar de Camping in Berg en Terblijt. Met Valkenburg en Maastricht op fietsafstand, was ik daar vaak te vinden. Nu nog steeds is Maastricht een tweede thuis, een stad waar ik vertrouwd ben en goede herinneringen heb. 

Een dagje citytrippen kun je me echt voor wakker maken, het liefst sta ik dan retevroeg op, stap ik met de nodige versnaperingen de auto in, favoriete muziek op play en lekker rijden. Zo’n twee á drie keer per jaar staat Maastricht op de agenda. Soms om te winkelen, soms om gewoon lekker rond te lopen en te genieten van de stad.

Zondag
Rond de klok van half elf arriveer ik in het mooie Maastricht. De zon begint al steeds feller te schijnen, de stad komt tot leven en het beloofd een mooie dag te worden. Tijd voor koffie. Als je vanaf het station richting het centrum loopt, kom je onderweg het ‘Café Zondag’ tegen. Zondagochtend koffie drinken bij Café Zondag, daar zeg ik geen nee tegen. Het is een klein, simpel tentje. De ramen stonden open, er stonden bloemen op de vensterbank en zonnebloemen op de bar (love it) en het oogt chill.
Je kunt hier vooral lekker ontbijten, naar buiten kijken en de stroom van mensen naar het centrum steeds groter zien worden. Helemaal vet is het sigarettenautomaat waarop staat dat roken gezellig is // Awesome!

// Wijkerbrugstraat 42

De Bisschopmolen
Midden in het centrum zit een molen verstopt. De Bisschopsmolen is de eerste 100% speltbakkerij in Nederland en dat is niet alles, ze hebben ook een restaurantje en je kunt er overnachten. Om die overnachting compleet te maken kun je ervoor kiezen gelijk op te staan met de bakker en te helpen in de bakkerij en zo je eigen ontbijtje bakken als het ware. Het is er allemaal heel schattig en pittoreske en leuk. Nadeel: in het restaurant zijn ze alleen niet zo snel – maar dan ook echt niet.
De watermolen is wel echt een lust voor het oog, ik zou er uren naar kunnen kijken. Al dat water dat beweegt en dat geluid // Go check it out!

// Stenenbrug 3

Foto 13-08-17 11 38 28


Boekhandel Dominicanen
Nadat ik in Zwolle mijn treepose in die overweldigend mooie boekhandel deed, wilde ik ook weer even naar de boekhandel in Maastricht. Die zit namelijk ook in een kerk. Ik moet eerlijk zeggen, hoeveel ik ook van Maastricht houd, die in Zwolle is mooier. Lees het artikel ‘Hotspots in Zwolle’ maar eens terug.
Maar de inhoud van de kerk is wel heerlijk, boeken, hebbedingetjes en koffie!

// Domicanenkerkstraat 1

foto-13-08-17-12-56-21.jpg

Stap binnen bij ‘Festen’
Een heerlijk winkeltje waar ik iedere keer naar binnenstap als ik in mooi Maastricht ben, ze hebben hier eigenlijk alles wat je in je leven nodig hebt: woonaccessoires! Een ik-wil-alles-hebben-conceptstore met twee winkels die tegenover elkaar zitten. Dus als je denkt dat je alles hebt gehad, is er aan de overkant nog meer.

// Minckelersstraat 1A


Mooi Maastricht
Het is zo fijn om in Maastricht te zijn. Het voelt allemaal zo gemoedelijk, die zachte G zorgt ervoor dat je denkt dat je in het buitenland bent en ja, het is nou eenmaal een stukje warmer in het zuiden van het land. Ultiem vakantiegevoel dus.

Foto 13-08-17 14 46 36

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

2 thoughts on “Mooi Maastricht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: