Gluren bij de Buurman

In de categorie Blogs schrijf ik persoonlijke verhalen over mijn “rebelse” leven, dingen waar ik over nadenk en verhalen die ik graag wil delen in de hoop dat je er wat aan hebt. Deze week: De Buurman Afluisteren.

Al een geruime tijd valt het gedrag van de buurman mij op. Het is niet zozeer dat ik hem aan het observeren ben, want feitelijk kan ik hem helemaal niet zien. Ik weet niet eens hoe hij eruit ziet. Nee, ik hoor de buurman.
Even een kleine schets, mijn slaapkamerraam staat altijd open. Lekker frisse lucht, wakker worden met vogelgeluiden, je kent het wel. Beneden aan mijn slaapkamerraam en dan iets naar links, daar is de tuin van mijn buurman.

De buurman heeft de gewoonte om ’s ochtends rond een uur of negen te gaan telefoneren, dit doet de buurman graag buiten in zijn tuin en in het Pools. Het komt niet vaak voor dat ik een ochtend uitslaap, maar als ik dat probeer word ik dus gewekt door het Poolse gepraat van mijn buurman beneden aan mijn raam. Het is luid en het is irritant, vooral omdat ik er geen zak van versta. Waarom moet die gast buiten bellen? Denkt hij dat hij dan beter bereik heeft ofzo?
Sinds ik hier woon is dit het geval, elke keer weer stapt de buurman zijn tuin in om te gaan bellen. Hij zal er vast een goede reden voor hebben dit buiten te doen – of zal hij het stiekem expres doen? Ik ben er ondertussen aan gewend, het is oké. Naast de fluitende vogels heb ik een Poolse buurman als wekker.
regen.png

Afgelopen weekend regende het pijpenstelen, de regen tikte tegen het raam. Geen vogels die floten en geen buurman zou je denken. Maar daar heb je het mooi mis, naast het tikken van de regen hoorde ik de Poolse woorden van mijn buurman. Ik moest hardop lachen, zelf met de regen hoor ik hem en ik gluurde door het raam. Mijn buurman stond dan wel niet buiten, want ik hoorde hem niet goed, maar ik heb zo’n vermoeden dat hij in zijn deuropening, met zicht op zijn tuintje stond te bellen. Wat is dit nou weer voor kroms, wat is er toch met hem en dat buiten bellen of in dit geval, zo dicht mogelijk bij buiten bellen. Ik heb nog een tijdje in bed gelegen en nagedacht over een verklaring gezocht voor zijn gedrag. Wat zou hij kunnen hebben met de drang om buiten te bellen? Heb jij een idee?


Wil je de blogs die ik schrijf wekelijks in je mail ontvangen? Schrijf je dan in door je mailadres in te vullen bij de ‘volg button’. 

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

One thought on “Gluren bij de Buurman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: