Bezoek Beautiful Brugge

Voor de tweede keer naar Brugge, want Brugge is zo’n stad waar je vaker naar toe wilt. De stad staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed, zodat deze unieke plek bewaart blijft voor toekomstige generaties. Uniek is deze stad zeker, zodra je deze binnenstad binnenloopt, lijkt het net of je een sprookje binnenstapt. 

Beide keren dat ik in Brugge ben geweest heb ik mijn auto geparkeerd bij ‘Parking Centrum Station’, het parkeren is daar zeer goedkoop en binnen tien minuten ben je in het hart van het centrum. Geen gedoe en gestress om een parkeerplek te zoeken en te verdwalen met je auto // Weet je een betere plek, sharing is caring!
Zodra je afstand neemt van de drukte van auto’s, asfalt en grijze stoeptegels, waan je je in een wereld van lichtgekleurde straatstenen, bruggetjes en mooie gevels. Brugge is het Venetië van het noorden. Een stad vol toeristen, maar die toch rust uitstraalt. Brugge is vooral een stad waar je lekker doorheen moet dwalen zonder georganiseerd plan.

img_2948.jpg

’t Schrijverke
Een klein café waar ik instant verliefd op werd, wat woorden al niet met een mens kunnen doen. Ze hebben een fijn terras, aardig personeel en ze schenken de Brugse Zot. Als een stad zelf iets maakt of brouwt dan wil ik dat natuurlijk even proeven. Op Texel dronk ik een Skuumkoppe en in Brugge een lekkere Brugse Zot. Een biertje wat je blond en donker kan bestellen en op kunt drinken terwijl je geniet van een goed gesprek of de toeristen die langslopen.

// Gruuthusestraat 4

De Grote Markt
In Haarlem heb je ook de Grote Markt, op deze manier voel ik me al snel thuis is een nieuwe stad. Op dit grote plein is langzaam een 360 maken het beste wat je kunt doen, want aan elke kant is wel wat moois te zien. Naast het mooie Provincie Hof met z’n mooie architectuur heb je een rij panden met allemaal mooie gevels, kijk maar eens goed. Natuurlijk niet te missen het bekende monument, het Belfort van Brugge. De toren die het plein kenmerkt met zijn statige bouw. Deze kun je trouwens ook beklimmen, in drukke periodes staat er wel vaak wel een flinke rij. Hier vind je ook enorm veel hotels en restaurants waar je lekker even kunt genieten van een warme chocolademelk met slagroom – of nog een Brugse Zot.
Voor de kunstliefhebbers onder ons: wist je dat er onderaan de Belforttoren een kunstgalerij zit waar schilderijen van Salvador Dali hangen // Aanrader!

Als je vanaf de Grote Markt de Wollestraat volgt, links de Rozenhoedkaai inslaat dan kom je bij de Vismarkt, plein waar de marktkramen van steen zijn en er dus al eeuwenlang staat, cool hé. Als je terugloopt naar dan links het Pandreitje inslaat, dan loop je via de Gevangenisstraat (geweldig toch) naar het Koningin Astridpark, even tussen al het groen een frisse neus halen. Ik vind parkjes altijd zo fijn in steden, even lekker zen.

L’Estaminet
Tegenover het Koningin Astridpark zit een gezellige bruine kroeg, genaamd L’Estaminet. Een plek waar veel jonge locals komen en waar ze overheerlijk eten serveren, maar dan ook echt! Ze hebben een soort serre met uitkijk op het park en plek in het eetcafé, waar het kroegkarakter goed voelbaar is. Je zit gezellig dicht op elkaar, de bediening werkt keihard en weet zich behendig tussen alle tafels en stoelen te bewegen om je met veel vriendelijkheid te serveren.

// Park 5IMG_6565

Net als in de film
Wist je dat er een film is gemaakt die ‘In Bruges’ heet met Colin Farrell en opgenomen is in de stad Brugge. In de film wordt Brugge gehaat, maar toen ik de film zag (en jij vast ook) was ik wel hel nieuwsgierig naar Brugge en voor je het wist liep ik er zelf rond. Doe dat ook vooral als je in Brugge bent, loop lekker rond, kijk in elk steegje of parkje en schattig hofje, want er is zoveel te ontdekken. Zoveel moois in één stad, overdag, maar vergeet ook als het donker is niet een rondje te lopen. Er zijn genoeg sites en reisgidsen die alle mooie plekken beschrijven, maar zelf ontdekken is veel leuker // Just go!

IMG-20151026-WA0018


Plant a tree // Wherever you go. Ik deed mijn treepose in Brugge. België boft maar met zo’n mooie, rustgevende stad.

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

One thought on “Bezoek Beautiful Brugge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: