Sharing is caring, right?

In de categorie Blogs schrijf ik persoonlijke verhalen over mijn “rebelse” leven, dingen waar ik over nadenk en verhalen die ik graag wil delen in de hoop dat je er wat aan hebt. Deze week: Sharing is caring, right?

Samen spelen, samen delen. Wie is er niet opgegroeid met dat ene zinnetje. Als je dat als kind hoorde verstijfde je een beetje en met moeite gaf je de ander de helft van wat jij had. Een lekker snoepje of dat ene mooie LEGO-poppetje. Óf je was degene die met een triomfantelijke smile de helft in ontvangst nam. Het was ook een makkelijke manier om je zin te krijgen.  Gewoon een volwassene erbij halen, zeggen dat je ook iets wilt en ja hoor, daar komt het zinnetje weer: “Samen delen, samen spelen”.

Delen voor volwassenen
Tegenwoordig bestaat het zinnetje nog steeds, alleen is het zinnetje nu wat hipper en in het Engels, speciaal ontworpen voor de volwassenen denk ik. Hoe hip het ook is, het speelt nog steeds héél goed op je geweten in. Tegenwoordig is het dus ‘sharing is caring‘. Simpel gezegd, als je om elkaar geeft, dan deel je.
Catchy en logisch als je het mij vraagt. Natuurlijk deel je je tweepersoons plek in de trein met een ander, natuurlijk deel je dat er nog tandpasta op iemands gezicht zit. Natuurlijk deel je je mening aan je beste vrienden, ook al is die niet positief. Je geeft om diegene dus je kunt eerlijk zijn. Samen uit één bak met popcorn eten, ofcourse. Foto’s delen op social media, helemaal happening.

Foto 02-07-17 17 53 19.jpg

Gevoelig puntje
Geloof me, ik ben pro sharing. Toch is er één puntje wat nog wel wat discussie vraagt, namelijk op het gebied van eten. Kijk, zo’n bak popcorn is toch mega groot en na een tijdje ben ik er toch klaar mee, dus prima dat we kunnen delen. Maar als je het hebt over koekjes of repen chocolade of een pizza..Dan ligt het toch even anders. Vooral als je samen met iemand bent. Je kiest allebei wat je lekker vindt en onder het genot van een filmpje worden de goodies opgepeuzeld. 

Foto 25-08-17 20 15 25.jpg

Vaak als ik een snack kies, is het echt een craving. Dan denk ik er al een paar dagen aan, loopt het water me in me mond en zal en wil ik alleen dat eten. Prima, als jij een andere smaakt wilt, dat moet je zelf weten. Ieder een eigen snack.
Vervolgens zitten we lekker te snacken en dan komt het moment dat jij de jouwes al op hebt. Je kijkt opzij en ziet dat ik nog heb. Ja inderdaad, wie wat bewaart, heeft wat. Nog zo’n mooi gezegde uit mijn kinderjaren. Schijnbaar is het ook ‘wie wat bewaart, moet delen’, want dan opeens vraag je casual om een stukje van mijn lekkers.
Vlammen ontsteken in mijn ogen, stoom vliegt uit mijn oren en in mijn gedachten laat ik je alle hoeken van de kamer zien en wil ik eigenlijk Joey uit Friends imiteren: “LOES DOESN’T SHARE FOOOOD!!!!!”

But hey, sharing is caring. Right?


Wil je de blogs die ik schrijf wekelijks in je mail ontvangen? Schrijf je dan in door je mailadres in te vullen bij de ‘volg button’.  

 

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

4 thoughts on “Sharing is caring, right?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: