Amuseren in Antwerpen

Het was alweer een tijd geleden dat ik in Antwerpen ben geweest, een mooie stad op maar een paar uurtjes rijden van ons vandaan. Ik stapte in mijn black beauty en scheurde naar deze Belgische stad voor wat amusantelijke uurtjes vol met Belgische biertjes, chocolade en mooie architectuur. 

Op bezoek bij ons buurland, binnen een paar uurtjes sta je op Belgische grond. Hoe makkelijk is dat er even tussenuit knijpen. Om maar niet te beginnen over dat Vlaams, het is vermakelijk om naar te luisteren, maar bij stoere mannen is het wel een domper hoor // Doe mij ze maar met een harde G!
Mijn hotel was gesituationeerd naast het station, een boulevard met eettentjes en keek uit op een éénrichtingsverkeer weg, dit meld ik omdat het níet mijn richting was en ik dus niet snapte hoe ik bij mijn hotel moest komen. Geloof me, Google Maps heeft flink wat over zich heen gekregen tijdens het rijden. Gelukkig is het allemaal goed gekomen.

Can’t stop looking up
Als klein mens op deze wereld gebeurt het regelmatig dat ik omhoog moet kijken, maar in Antwerpen raad ik het iedereen aan! De architectuur is zo mooi. De panden hebben hier van die mooie gevels, randjes en hoekjes. Ook schromen ze niet om hier en daar lekker met goud de gebouwen op te pimpen en ik heb meer foto’s van gevels gemaakt, dan van andere dingen. Best bijzonder. Dus niet vergeten omhoog te kijken als je in Antwerpen bent!

Station Antwerpen
Aangezien ik vaak met mijn auto op pad ga, kom ik niet vaak in stations. Nu mijn hotel zich naast het station van Antwerpen bevond en de Starbucks mij van een afstandje naar binnen lokte, stapte ik dus het station binnen. W to the motherfucking AUW! WAUW! Wat is dit een mega groot, ontzettend indrukwekkend mooi station. Het is al meer dan honderd jaar oud en het raakt je, geloof me. Ga erheen, stap naar binnen en loop even rond. Mooie hoge bogen, mooie vloer, stenen trappen die samenkomen tot één, groots, weer dat goud en nog meer details waarvan ik stond te smullen – onder andere Starbucks dus!

Bier drinken in de Backyard
Rond zes uur – lekker Nederlands ik weet het- begon mijn maag te knorren en mijn trek in een (tweede) Belgisch biertje aanzienlijk toe te nemen. Vlakbij de Grote Markt, rondom al die historische en mooie toeristische gebouwen, vindt je ook veel restaurants en cafés waar je je slag kunt slaan. Ik ging naar binnen bij Backyard, een fijne tent, beetje urban style, met voornamelijk stellen of vriendengroepen aan tafeltjes. Ze hebben fijne gerechten en aardig personeel.

360 view
Het is even een stukje lopen vanaf het centrum, maar als je kriskras door alle buurtjes gaat is het wel leuk – lekker omhoog kijken. Voor je het weet kom je dan bij het Museum aan de Stroom, ook wel het MAS genoemd. Daar kun je gratis en voor niks doorlopen naar de tiende verdieping voor een uitzicht over de stad Antwerpen. Aanradertje hoor! Het museum zelf is ook het bezoeken waard als je van mooie foto’s houdt, ze hebben veel verschillende tentoonstellingen en ook heel veel mooie foto’s van de stad Antwerpen.


Plant a tree //  Wherever you go. Vervelen zul je je niet in Antwerpen, er is genoeg te doen, te zien en te beleven. Ik deed mijn treepose en neem mooie herinneringen mee naar huis.

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

6 thoughts on “Amuseren in Antwerpen

 1. Ik ben fier op mijn stadje die jij bezocht hebt.
  En ja zoals je schrijft, in Antwerpen moet je vaak eens naar boven kijken.
  Spijtig genoeg zal je dan nog niet alle kleine steegjes en straatjes gedaan hebben.

  Maar het belangrijkste je hebt ervan genoten en dat is van belang.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 2. Ga van de grote markt naar de suikerrui en de hoogstraat en daar vind je er genoeg die door heel veel toeristen vergeten worden.
  Het schipperskwartier en het jodenkwartier kan je ook altijd bekijken.
  Zaterdag markt of zondag de vogelmarkt ook een aanrader.
  Er is zoveel voor op te noemen.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: