I’ve Been Talking to Jesus

In de categorie Blogs schrijf ik persoonlijke verhalen over mijn “rebelse” leven, dingen waar ik over nadenk en verhalen die ik graag wil delen in de hoop dat je er wat aan hebt. Deze week: I’ve been talking to Jesus.

Om maar gelijk even iets duidelijk te maken. Nee, ik ben niet gelovig geworden. Nee, ik bid me geen ongeluk en ik sta niet in contact met mensen boven de wolken – want daar wonen ze toch? Ik vind het bijzonder dat mensen zich kunnen toewijden tot een geloof, maar het blijft toch altijd een dingetje in hoeverre mensen zich toewijden. Afgelopen weekend keek ik de film ‘Brimstone‘ en geloof me, dan zie je weer hoe fout het kan aflopen als mensen hun (duivelse) gedrag goed praten door te citeren uit de Bijbel. Het is natuurlijk maar net hoe je het interpreteert. Nee, daar waag ik me niet aan.

Take me to church
Citytrips maken is een kleine hobby, ik vind het gewoon leuk om op pad te gaan en steden te ontdekken. Zo kom ik – en jij vast ook – in elke stad wel een kerk tegen. Ik begin aardig te twijfelen aan het gezegde dat er ‘meer mannen dan kerken zijn’. 
Maargoed, ik heb de dus de gewoonte ontwikkelt om iedere keer als ik bij een kerk foto’s sta te maken of binnen de kerk aan het bezichtigen ben, te denken aan het liedje van Genesis. Dan hoor ik Phill Collins “I’ve been talking to Jesus, I’ve been talking to Jesus all my life. Jesus he knows me, he knows I’m right” zingen. Every time, bij elke kerk! Vraag me niet waarom, no clue en soms heb ik ook zin om te gaan dansen. True story.

Foto 22-09-17 11 56 00.jpg

Hier stopt het niet
En ik moet toegeven, het gebeurt niet alleen als ik rondom een kerk ben. Ik geef het toe, het is een vaker voorkomend iets. Ik heb het ook bij bepaalde woorden, die triggeren liedjes in mijn hoofd. Zo kan ik het niet laten om aan het liedje Mrs. Jackson van Outkast te denken als iemand ‘for ever’ zegt. Dan zeg ik in mijn hoofd – en vaak genoeg ook hardop – “For ever, ever. For ever, ever”, gelukkig kunnen mijn vriendinnen er om lachen. En de keren dat Rihanna’s ‘work, work, work, work, work, work’ de revue gepasseerd heeft is niet meer op handen en voeten te tellen.
Net als die voetballer die Onana, heet. Iedereen denkt dan toch gelijk aan Rihanna en “Onana, what’s my name?” Niet?

Wanneer wordt jij getriggert en denk je aan een liedje? Let me know, ik ben nieuwsgierig!


Wil je de blogs die ik schrijf wekelijks in je mail ontvangen? Schrijf je dan in door je mailadres in te vullen bij de ‘volg button’. 

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

2 thoughts on “I’ve Been Talking to Jesus

 1. Jezus is just alright with me… Dooby Brothers, begin jaren 70. Er was toen een merkwaardig hypje met gospelachtige liedjes. My Fathers house van de Les Humphries Singers enzo. (Dit verraad mijn leeftijd, zo daar al twijfel over mocht bestaan) Ik heb een associatieve geest en ongeveer 2 miljard liedjes in mijn kop en het komt voor dat ik de hele dag ingevingsliedjes loop te zingen. Om één voorbeeld te geven: het is nagenoeg onvermijdelijk dat ik tijdens een langere autorit op een zeker moment uitbarst is Quo Vadis, Scania Vabis van de Neerlands Hoop Express.

  Helemaal alleen ben je tenslotte.
  Voor je de toekomst, achter je wat was.
  Scania Vabis, mijn mascotte,
  handen aan het stuurwiel,
  de rechtervoet op gas.

  Liked by 1 persoon

  1. Ja heerlijk hè! Mijn hoofd zit ook bomvol met liedjes en oneliners uit films! 😎 Lachen! Grappig om te zien dat er bij jou inderdaad hele andere liedjes in zitten dan bij mij, haha het zal vast de leeftijd zijn! 😉 Leuk om je reactie te lezen Peter!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: