Even uit je naad gaan

In de categorie Blogs schrijf ik persoonlijke verhalen over mijn “rebelse” leven, dingen waar ik over nadenk en verhalen die ik graag wil delen in de hoop dat je er wat aan hebt. Deze week: Even uit je naad gaan. 

Er zijn verschillende manieren om uit je naad te gaan. Je kunt op een fijne manier uit je naad gaan, door lekker te feesten en te genieten. Je kunt ook op een minder leuke manier uit je naad gaan, door lekker te vloeken en tieren als iets fout gaat. Kan ook best fijn zijn, maar voor je omgeving soms wat minder leuk. Uit je naad gaan gaat eigenlijk om het uiten van emoties vind ik.

Schelden is gezond
In veel psychologische onderzoeken komt naar voren dat het goed is om je emoties te uiten. Dit lees ik al jaren in tijdschriften, studieboeken en het is zo’n beetje algemeen bekend volgens mij. Opkroppen is niet goed voor je. Het geeft je stress. Daarnaast moet het er een keertje uit, denk maar aan het spreekwoord ‘de druppel die de emmer deed overlopen’.
Dat uiten van emoties klinkt allemaal leuk, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zelf ben ik – als het om emoties gaat – niet zo’n prater. Schijnbaar een familietrekje. En ja, soms kom je jezelf dan wel tegen ja. Ik heb soms het gevoel dat ik best veel deel, maar dat schijnt achteraf toch niet zoveel te zijn. Koningin opkropper dus. Waar ik wel heel goed in ben is schelden. Schelden is mijn ding. Ik hou ervan om te schelden. Favorieten zijn ‘tering’, ‘kut’ en ‘fuck’. Genoeg uiten van emoties vind ik. Wat zijn jouw favoriete scheldwoorden?
Image.png
Party like it’s 1999
Waar ik ook heel goed in ben is op een fijne manier uit mijn naad gaan. Doen wat God verboden heeft, los gaan, niet denken aan de volgende morgen. Wat is dat toch een lekker gevoel. Soms heb ik het echt nodig, soms voel ik een sleur en is het gewoon weer eens tijd. De sleur van het leven slokt me soms op en die sleur moet dan nodig doorbroken worden. Heb jij dat ook wel eens?
Afgelopen dagen was ik in Dublin, in mijn eentje. Ik moest even weg. Ik ontmoette een hoop toffe mensen en ben even flink uit mijn naad gegaan.   Ik heb twee nachten achter elkaar gefeest zonder aan de volgende morgen te denken.   Heerlijke herinneringen, nu kan ik er weer een tijdje tegenaan! Fijne week iedereen!


Aanstaande woensdag een artikel over Dublin, ik deed mijn treepose in deze energieke stad // Stay tuned! 

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

3 thoughts on “Even uit je naad gaan

  1. We lijken geloof ik wel wat op elkaar. Ook ik denk vaak dat ik alles zeg wat er te zeggen valt en dan hoor ik later: wat was je stil! En ook ik ben een groot schelder. Vloeken doe ik, behalve fuck of fucking, niet zo vaak. Ik had een oom die in iedere (!) zin een gvd wist te frommelen, of soms twee of drie. Een enkel keer bestond zo’n zin uit alleen gvd’s en dat werd mijn tante dan te gortig. Dat-ie vloek’n Frerik (ze kwam uit Drente) moet-ie zulv weet’n maor ik wil wel graag eem weet’n wat de fucking inhoud is van je zin ja! (In iets andere bewoordingen) 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: