Dazzling Dublin

Dublin stond hoog op mijn lijstje van plekken om te bezoeken. Nadat ik op internet goedkope vliegtickets had gevonden vond ik ook heel snel plek in mijn agenda. Why wait, just go! Daar ging ik dan, in mijn eentje naar Dublin. Best spannend. Ik deed mijn treepose, zette mijn wortels in de grond en maakte mooie herinneringen in dazzling Dublin.

Door mijn dak ging ik toen ik een goede deal op het internet had gevonden. Toen ik de hotelprijzen zag was de lol er alweer een beetje vanaf. Dublin is blijkbaar een dure stad. Na de hostel-ervaring in Portugal had ik mezelf voorgenomen om nooit meer in een hostel te slapen, echter moest ik die belofte nu wel breken. De hotelprijzen begonnen bij honderd euro per nacht, een rib uit mijn lijf. Dat gaat Loesje mooi niet doen dus, dan slaap ik een toch liever een hostel.
Het werd het Abrahams hostel. Ik heb €70.- betaald voor drie nachten op een kamer met drie anderen (not to bad), een eigen badkamer en ontbijt. De locatie is fantastisch, de bus vanaf het vliegveld stopt voor de deur én je loopt zo het centrum in. Voor het ontbijt zou ik het niet doen, geroosterde broodjes met jam en oploskoffie was het beste dat er was. Daar hoef je mij niet voor wakker te maken.

Citycentre
Zoals ik al zij, het hostel ligt op een toplocatie. Je loopt zo de winkelstraat in, recht op de beroemde Spire af en je kunt vanuit hier alle kanten op. Ik heb alles in Dublin lopend gedaan, makkelijk en je ziet lekker veel van wat de stad te bieden heeft.
De nationale musea zijn in Dublin gratis, dat zijn er en stuk of vijf. De weersvoorspelling zag er regenachtig uit, dus ik had mezelf voorgenomen lekker veel in musea rond te lopen. Geen spatje te bekennen in de tijd dat ik er was, ik ben dus lekker veel buiten geweest en kriskras door de bruisende stad gelopen.

Aanraders:
Het oude postkantoor, het staat naast de Spire. Het is intens groot en heeft nog kogelgaten van de oorlog.
Trinity College, onderdeel van Cambridge en wordt gezien als één van de beste universiteiten in de wereld.
– Trinity College Library, hier bewaren ze het oudst bewaarde boek, het zogenaamde ‘Book of Kells’. Het is een adembenemend mooie bibliotheek, boekenwormen als ik kunnen hier uren alleen maar zijn om lekker te kijken en al die wisdom op te snuiven.
St. Patricks Kathedraal, alleen de route erheen is al mooi. Mooie huizen, typische straten en dan het intens grote kathedraal.

Queen of Tarts
Als er ergens taart is, dan ben ik er. Dit is dé place to be voor taart in Dublin. Bij Queen of Tarts kun je los met breakfast, brunch and cakes. Het is klein, het is cozy. Het personeel schiet van hot naar her met een glimlach van oor tot oor en de taartjes..O, de taartjes. Ze hebben alles home made, van cupcakes tot baked New York Cheesecake, they have it all. Ze serveren ook hightea’s en schenken thee in antieke kopjes met een gouden randje, gekker kun je mij niet krijgen. Voor een heerlijke sugarhigh ga je dus hier heen!
By the way, er schijnt ook een vestiging in Amsterdam te zitten.

// Cows Lane, Dame street 2

Temple Bar
Dublin staat bekend om zijn pubs. Er is een gebied in het centrum dat Temple Bar heet, daar zitten al de pubs. Beetje de Warmoesstraat van Amsterdam. Daar vind je ook een pub, genaamd Temple Bar. De bekende, rode pub. Een heerlijke toeristische bar, waar iedereen mee op de foto gaat en waar iedereen tenminste één keer geweest moest zijn.
Hoe toeristisch het ook is, het is er geweldig. Het is zoveel groter dan je van de buitenkant denkt, er hangen vlaggetjes, schilderijen en andere tierelantijntjes. Er zijn verschillende ruimtes, genoeg biertjes op de tab en live muziek. Ze speelden van die Ierse muziek waar je instant vrolijk van wordt. Het enige wat je wilt is bier drinken en gearmd in de rondte huppelen. The Irish cracked the code of life.
Een avondje Temple Bar met twee Nederlandse vrienden – hoe leuk is het als mensen die je kent toevallig op dezelfde citytrip zijn – eentje voor in de boeken.

Howt
Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, want Dublin is een erg drukke stad, is het plaatsje Howt een aanrader. Zoals je misschien weet, I’m a big lighthouse fan! Dus Howt stond zeker op mijn lijstje. Ik ontmoette een local via de site couchsurfing en zij wist goed welke bus te nemen en where to go. Het is heel simpel, de busstop heet ook Howt en daar zie je de vuurtoren snel en kun je ook een fijne wandeling langs de kust maken. Het is fijn om ook het leven buiten de drukke stad te aanschouwen en langs de kust te zijn.


Plant a tree // Wherever you go. Ik deed mijn treepose in het mooie Dublin en ik wil zeker nog een keer terug naar Ierland, maar dan voor een roadtrip on the rocky side!

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: