De kunst van het alleen reizen

In de categorie Blogs schrijf ik persoonlijke verhalen over mijn “rebelse” leven, dingen waar ik over nadenk en verhalen die ik graag wil delen in de hoop dat je er wat aan hebt. Deze week: De kunst van het alleen reizen.

Zo’n anderhalve week geleden liep ik in de energieke stad Dublin. Een spontane reis die ik besloot in mijn eentje te gaan doen. Ik had zin om weg te gaan en bedacht me, waarom niet gewoon alleen. Ik ben wel eens vaker alleen op reis geweest, gewoon met de auto, in Nederland. Nog nooit had ik een reis gemaakt in m’n eentje waarbij ik met het vliegtuig zou reizen. Toch best spannend.

Just chill
Het is even wennen om wat je ziet of wat er in je opkomt niet te kunnen delen met een ander. Als je alleen reist, praat je vrij weinig. Ik praatte nu eigenlijk als het ware tegen mezelf, uiteraard in m’n hoofd en niet als een retard hardop – er zijn grenzen.
Het is even wennen en dat is het enige, je hebt je erop ingesteld dat je alleen bent, je past je aan en op een gegeven moment voelde ik me echt chill. Met een lekker muziekje in de oren en een goed boek in de handen, voelde ik steeds meer zen. De rust die ik voelde was fijn, het voelde goed en ik voelde me trots. Kijk mij dit nou gewoon doen!

Foto 04-10-17 18 24 39.jpg

À la Loesje
De drie volle dagen dat ik in Dublin was kon ik helemaal inplannen zoals ik dat wilde. Planning a la Loesje, niet met iemand rekening houden, niet dingen niet bezoeken omdat de ander dat misschien niet leuk vindt. Musea’s, parken, straatjes, huizen, ik heb heerlijk rondgeslenterd, sommige straten wel drie keer doorgelopen and no one cared. Alles kan en alles mag. Zo heb ik een half uur op een druk kruispunt gestaan om een timelapse te maken, gewoon omdat ik dat wilde doen en ik had toch alle tijd van de dag. Wat voelde dat goed zeg. Ook al was de timelapse achteraf helemaal ruk en kon ik hem direct weer verwijderen. Op dat moment wilde ik dat doen, so I did.

Nieuwe vrienden
Je hoort van mensen die eenzaam zijn dat de avonden vaak het moeilijkst zijn, mensen blijven dan lekker in hun eigen huis of gaan wat met hun eigen gezin wat doen. Ik was totaal niet van plan om de avonden op het stapelbed in m’n hostel door te brengen. Ik wilde de Ierse pubs in. Om dat nou in m’n uppie te doen vind ik niet zo gezellig, sta je dan met je biertje in een hoekje beetje om je heen te kijken. Awkward. Een boek lezen in een pub is ook niet mijn idee van de Ierse sfeer proeven. Ik moest dus nieuwe vrienden maken.

Foto 05-10-17 19 24 18.jpgAl een aantal jaar maak ik gebruik van de website www.couchsurfing.com, een site waar reizigers een gratis slaapplek kunnen vinden of op pad kunnen met elkaar. Ook zitten er veel mensen op de site die het leuk vinden om een reiziger de ‘local-experience’ te bieden en lekker samen op pad te gaan. Ik zette mijn beschikbaarheid aan en de reacties stroomde binnen. Ja, er zitten ook creepy dudes tussen, maar die vis je er zo uit.
Overdag ben ik op pad gegaan met een meisje uit Dublin en haar ook meegenomen naar een wekelijkse ‘couchsurfing meet-up’ in een lokale pub. Al gauw vormden we een groepje van zes en zijn we van pub naar pub gehopt. De volgende dag deed ik hetzelfde en ontmoette ik weer andere mensen en uiteindelijk heb ik een twee te gekke avonden gehad.


Alleen reizen is misschien een drempel over gaan, maar zo groot is die drempel echt niet. Ik heb veel nieuwe ervaringen opgedaan and I loved it! Het liefst boek ik direct een volgende trip!

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: