Amersfoortse Avonturen

Toerist uithangen in je eigen land is leuk. Op heel veel plekken ben ik nog niet geweest en op veel plekken kom ik graag terug. Zo ook in Amersfoort, als kind kwam ik hier regelmatig omdat ik er familie heb wonen. Nu stukken minder, het werd dus hoog tijd voor een treepose-bezoekje aan Amersfoort.

Als je met de auto naar Amersfoort reist – like I did – is het aan te raden om je auto in één van de parkeergarages rondom het centrum te parkeren. Ik weet niet of ze het vanuit elke garage zo makkelijk hebben gemaakt om het centrum in te lopen, maar vanaf de parkeergarage op smallepad 15, hebben ze met pijlen een route naar het centrum gemaakt. Echt heel handig!foto-22-09-17-10-40-44.jpg

Bootje varen
Waar ik echt van kan genieten is met een bootje door een stad varen, vooral als een stad mooie grachten heeft. Amersfoort heeft van die mooie grachten, mooie huizen en een oude stadsmuur die je vanaf het water goed kunt bezichtigen. Daarnaast is het altijd leuk om ins en outs van local te horen te krijgen. Bij ‘De Waterlijn’ in Amersfoort kun je voor €5.- een bootritje reserveren. Goede deal toch! Ze hebben verschillende routes waar je uit kunt kiezen, dus check van tevoren even de website. Zorg dat je de route kiest met de hotspots die jij graag wilt zien. Ze kunnen leuk vertellen en ik heb een hoop interessante weetjes over de stad geleerd. Echt een aanrader!

 

Piet Mondriaan
De meeste mensen weten wel wie de kunstenaar is. Als ze zijn naam niet kennen, is de kans groot dat ze zijn kunstwerken wel kennen. De bekende rood, blauw en gele vlakken afgezet met zwarte lijnen. Hoe simpel kan kunst zijn, maar goed, bedenk het maar! Eentje moet de eerste zijn. Piet Mondriaan is dus geboren in Amersfoort. Het huis waar hij is opgegroeid hebben ze een museum van gemaakt. Het weekend dat ik er was hingen er ook overal vlaggetjes met de bekende vlakken erop en zag ik het op meerdere plekken in de stad terugkomen – ze zijn schijnbaar erg in de ban van Piet.

Boeken, Bonen & Blaadjes
Een fijne plek voor een goed kopje koffie. En ja, gevalletje wordporn hé. Drie keer de ‘B’ en ook nog eens drie van mijn favoriete dingen. LOVE IT! Dus daar kan ik niet voorbij lopen zonder een bakkie te doen. Het is binnen heel knus en huiselijk ingericht, mooie dingen om naar te kijken, veel om in te lezen en had ik al gezegd dat ze lekkere koffie hebben?

Foto 22-09-17 12 36 48

Het centrum
Amersfoort is een fijne stad om in rond te lopen. Er zijn veel mooie historische panden, fotogenieke grachten, winkels, kerken and more – Piet Mondriaan dingen enzo. Overtuigd? Wanneer ga je?


Plant a tree // Wherever you go. Ik deed mijn treepose in het historische Amersfoort en neem mooie herinneringen mee naar huis. 

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: