Favoriete Maandag

In de categorie Blogs schrijf ik persoonlijke verhalen over mijn “rebelse” leven, dingen waar ik over nadenk en verhalen die ik graag wil delen in de hoop dat je er wat aan hebt. Deze week: Favoriete maandag.

Iedereen heeft wel een favoriete dag. Voor veel mensen is dat vrijdag of ‘friyay’. De dag waarop voor veel mensen het weekend begint, de dag waarop het nachtleven begint of omdat er de volgende dag niet gewerkt hoeft te worden. Voor sommigen is het zondag omdat dat vaak geassocieerd wordt met een rustdag – wat tegenwoordig wel de drukste dag van de week lijkt.  Wat is jouw favoriete dag?

Foto 26-08-17 15 11 20.jpg
Maandag

Mijn favoriete dag is maandag, de eerste dag van de week. De dag waarop het ‘normale’ leven weer begint. De maandag geeft mij altijd een soort van stok achter de deur. Vooral toen ik nog een roker was, was maandag altijd de dag dat ik stopte met roken. Als ik het weekend de verleiding niet kon weerstaan, probeerde ik op de maandag altijd een begin te maken met een rookvrij leven. Lucky monday.
Op maandag maak ik vaak lijstjes, de welbekende to do-lijstjes en maak ik een plan voor de hele week. Maandag is mijn inspiratie. Op maandag ben ik scherp, op maandag heb ik een hele week vol nieuwe kansen voor me.

Blame it on the freedom
Het weekend is voor het terugvallen in oude of slechte gewoontes. Denk aan roken, teveel drinken, slecht eten, teveel geld uitgeven, name it. In het weekend is er de vrijheid om los te gaan. Vaak die spontane plannen zijn het leukst, ik zou niet zonder de spontane plannen in het weekend kunnen, maar o, dan komt die maandag.
Maandag brengt structuur, maandag is die slap in de face die je nodig hebt voor een reality check. Maandag toont dat je verantwoordelijkheden hebt en maandag zorgt ervoor dat je weer gaat presteren. Elke keer weer opnieuw, elke week komt maandag weer om de hoek kijken. It never let’s you down.

Monyay
Vanaf nu is het monyay! Dus lekker lachend je bed uit als de wekker gaat op maandag, nog even nagenieten van je weekend en opgeladen aan de slag met je goals!
Wat ga jij aanpakken deze week? Ik ga het sporten maar weer eens oppakken. Het leven zat even in de weg, maar ik ga weer knallen in de gym deze week!


New Monday // New Week // New Goals

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

7 thoughts on “Favoriete Maandag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: