Waarom ik haantje de voorste ben

In de categorie Blogs schrijf ik persoonlijke verhalen over mijn “rebelse” leven, dingen waar ik over nadenk en verhalen die ik graag wil delen in de hoop dat je er wat aan hebt. Deze week: Waarom ik haantje de voorste ben.

Uiteraard heeft het voornamelijk een hele praktische reden. Ik ben een klein persoontje en er zijn gewoon heel veel mensen groter dan ik. Dus is het vrij logisch dat ik de neiging heb om ergens vooraan te gaan staan of te zitten, want anders zie ik gewoon geen fuck. Daarnaast, des te sneller je ergens bent, des te eerder je hebt wat je wilt. Echt waar. Echter is dat niet de enige reden waarom ik vaak haantje de voorste ben..

Gedrag
Mensen kijken is een fijne bezigheid. Al die andere unieke schepsels op de wereld zijn leuk om naar te kijken. Niet alleen naar wat ze aan hebben, maar ook hoe zij zich gedragen. Gedrag observeren doe ik al heel lang – men, ik heb er zelfs een studie aan gewijd. Ik vind het gewoon leuk om te kijken hoe iemand loopt, beweegt of praat. Wist je dat iedereen zijn mond op een andere manier beweegt als hij praat.
Zodra ik aan het kijken ben vraag ik me af waarom iemand zo vaak zijn hand door zijn haar haalt of waarom hij zo vaak knippert met zijn ogen. Of wat een houding zegt over iemand zijn gemoedstoestand. O, ik kan hier uren over nadenken.

Dus als je je dan bedenkt dat ik ergens achterin zit, bijvoorbeeld in de klas. Ten eerste zie ik het dan een stuk minder goed en ten tweede laat ik me afleiden door alle dingen die ik zie van anderen – misschien heb ik dan toch wat ADD? Foto 13-05-17 16 39 26.jpg

Volle maan
Als ik in de sportschool meedoe met een groepsles, sta ik dus ook altijd vooraan. Dan heb ik geen last van anderen voor me en ik kan de instructrice goed zien. Het is uiteraard wel eens voorgekomen dat er geen plek meer was aan de voorkant of degene met wie ik sport is niet zo’n fan van “in the picture staan” en na zo’n les heb ik letterlijk mijn lesje weer geleerd.
Als ik dan toch weer eens achter in de zaal sta, overkomt het mij dan ook altijd dat ik achter iemand sta die dan een doorschijnende broek aan heeft. Erg fijn.
Dus bij elke buiging – gotta love yoga – of elke squat heb ik een volle maan show. En is de broek niet doorschijnend dan is het wel een enorme cameltoe – gatver!
Wat is dat toch met het hoog optrekken van strakke sportbroeken, alsjeblieft doe het niet. Buk even een paar keer goed in de paskamer of thuis, want het leidt af – en niet op een goede manier! Of ga lekker achterin staan met je peepshow.


Waar zat jij vroeger altijd in de klas? Voorin? Achterin of juist in het midden? Of zat je telkens op een andere plek? Weet je ook waarom je dat deed? Lag het aan de leerkracht, het vak of was het iets anders? Tell me..

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

4 thoughts on “Waarom ik haantje de voorste ben

  1. Leuk dit blog gevonden te hebben 🙂

    Zelf zat ik ook altijd vooraan, soms zelfs aan het tafeltje grenzend aan ’t bureau van de docent. Natuurlijk niet geheel vrijwillig .. 😛 Ten eerste ben ik nog maar net toegestaan in de achtbaan met m’n schamele m 1.58 en ten tweede heb ik ADD (en niet een beetje :’) ) Dat laatste puntje kwam helaas laatst pas aan het licht – zo’n 20 jaar te laat. ‘N beetje voor niets in die spuugstorm gezeten 😉

    Ik kom snel nog eens lezen! Groetjes, Anne

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: