Pastameisje

In de categorie Blogs schrijf ik persoonlijke verhalen over mijn “rebelse” leven, dingen waar ik over nadenk en verhalen die ik graag wil delen in de hoop dat je er wat aan hebt. Deze week: Pastameisje.

‘Wat is je lievelingseten?’ Een vraag die naarmate je ouder wordt, niet veel meer aan je gevraagd wordt. Als je met kinderen werkt, is dat een vraag die best vaak gesteld wordt en waar ik graag antwoord op geef.

Ik hou ervan om over eten te praten, vooral over mijn lievelingseten: pasta. Ik zie mezelf als een pastameisje. Het liefst eet ik elke dag pasta en elke dag op een verschillende manier. Het water loopt me tijdens het schrijven al in de mond, want o, wat kun je toch op veel verschillende manieren een lekkere pasta maken. Pasta met rode saus, witte saus of met lekker veel ketchup. Wat denk je van oude kaas, Parmezaanse kaas en met kip, gehakt of zelfs garnalen. So damn good. Krijg je al trek?Foto 08-08-17 19 19 11

Personal coach
Sinds twee weken heb ik een personal coach, echt een chille gast. Thomas heet hij. Hij gaat mij coachen en ik schrijf erover voor Haerlems Bodem. Goede deal. Als voorbereiding op de intake met Thomas moest ik een week lang bijhouden wat ik zoal eet op een dag. Ik dacht dat ik op zich wel redelijk goed bezig was, ik eet ongeveer vijf keer per dag, ik eet veel groenten en ja, soms ook koekjes, chocolade en chips. De week die ik had bijgehouden was een goede week, ik had zin om veel te koken en had twee keer pasta gegeten, een keertje risotto en tussen de middag vaak gewoon een broodje.
In mijn ogen gewoon gezond en lekker. Thomas was echter niet zo enthousiast over mijn weekmenu..

Doei pasta
Zoals je misschien wel weet behoort pasta tot de categorie koolhydraten. In mijn ogen zorgen koolhydraten voor energie en aangezien ik met regelmaat sport, haal ik daar mijn energie uit. Wat er ook verborgen in koolhydraten zit, zijn onder andere zetmeel en suikers. Dingen die je dus niet teveel wilt eten. Koolhydraten vallen zwaar op de maag, wat zorgt dat je lichaam hard moet werken om die te verwerken en dat is dus waar die bekende after dinner-dips dus vandaan komen. Klinkt bekend toch?Foto 22-09-17 18 21 06.jpg

Dus mijn koolhydraatinname moest aardig naar beneden voor het doel dat ik wil behalen: strak in het vel. Ik kreeg een voedingsschema waarbij ik koolhydraten alleen tijdens mijn tweede maaltijd van de dag mag eten. Mijn tweede maaltijd is rond de klok van tien uur. Dan heb ik zo’n tien minuten, tussen het buiten spelen en voorlezen door om snel even wat naar binnen te werken om het zonder knorrende maag tot de lunch te halen – hallo juffenleven.

Voorlopig is het dus geen pasta’s voor Loesje. Geen koekjes en geen chips is nog best te doen merk ik al deze twee weken, maar met pijn in mijn hart laat sla ik pasta over. Ik droom zelfs over pasta. Pasta is leven.


Ben jij ook zo’n pastalover en heb je nog een lekker recept?
Sharing is caring you know..

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

2 thoughts on “Pastameisje

  1. Je moet die coach weg doen.

    Geen pasta….

    Wat ik regelmatig maak is spaghetti met salami en tonijn (en prei en paprika) in een ovenschotel met lekker veel kaas erover, onder de grill (oven met grillfunctie) en de kaas laten smelten. Awwww….

    Echt, Thomas moet weg.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: