Go for Green

In de categorie Blogs schrijf ik persoonlijke verhalen over mijn “rebelse” leven, dingen waar ik over nadenk en verhalen die ik graag wil delen in de hoop dat je er wat aan hebt. Deze week: Go for green.

Denken om het milieu, duurzaamheid, gezondheid, de laatste jaren is het steeds meer een ding geworden. Uiteraard belangrijk en nodig in de wereld, maar we weten ook allemaal dat we niet door rood mogen rijden. Iets weten is iets anders dan het ook echt doen.

Geef het even
Kun je je nog herinneren dat je mocht roken in restaurants? Dat er gewoon op elke tafel een asbak stond en dat er zelfs bij sommige restaurants sigaretten en sigaartjes werden aangeboden bij de koffie na het eten. Bizar. Ik zou niet meer terug willen naar die tijd. Toen het ingevoerd werd was er een hoop weerstand, volgens mij was het meer omdat er iets moest veranderen en niet omdat het een must was. Ondertussen zijn we eraan gewend en is het normaal om gewoon buiten te roken.

Plastic
Laatst was er weer zo’n verandering, geen (gratis) plastic tasjes meer in winkels. Sindsdien ben ik standaard een stoffen tasje in mijn tas gaan meeslepen en het werkt. Sommige dingen hebben gewoon wat tijd nodig en ik vind het een goed iets dat de plastic tasjes langzaam uit het straatbeeld verdwijnen.
Een paar maanden geleden was ik bij een bijeenkomst over een plastic vrij Haarlem en hoorde ik het verhaal van de ‘Plastic Soup Surfer’ aan. Hartstikke inspirerend! Ik heb mijn handtekening op zijn surfboard – gemaakt van plastic flesjes- gezet, omdat ik natuurlijk ook ga voor een milieubewuste wereld. Het is vreselijk al dat plastic, voor ons en voor de dieren en de natuur. We consumeren veel te veel.Foto 08-09-17 17 58 43

Spa flesje
Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik nog steeds een beetje niet zo milieubewust bezig ben. Ik heb namelijk een zwak voor Spa flesjes en Doppers vind ik stom. En ja schijnbaar zitten er veel bacteriën op zo’n Spa flesje, want nee ik was hem niet. Ik koop gewoon elke maand een nieuwe en ik leef nog steeds. Ik kan gewoon nog geen afscheid nemen van mijn trouwe, blauwe flesje die altijd in mijn tas zit. Misschien als ze plastic verbieden of boetes geven voor het openbaar drinken uit een plastic flesje dat ik overstag ga. Tot die tijd blijf ik rebels drinken uit mijn plastic flesje.


Hoe milieubewust ben jij? Scheid je afval? Gebruik je een Dopper of iets dergelijks?

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

2 thoughts on “Go for Green

  1. Men kan helpen om het te minderen maar men mag ook niet te drastisch zijn. Want afval zal er nu eenmaal bestaan.
    Je beschrijft de sigaret die niet meer mocht in een restaurant of café. Men zal dan ook dat mensen minder op restaurant en café ging. En zou het echt iets opgeleverd hebben?
    De afvalberg zal altijd blijven bestaan.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: