Avondje offline

In de categorie blogs schrijf ik persoonlijke verhalen over mijn “rebelse” leven, dingen waar ik over nadenk en verhalen die ik graag wil delen in de hoop dat je er wat aan hebt. Deze week: Avondje offline.

Onder het mom van zelfliefde en even een keertje helemaal niets plande ik een ‘offline avondje’ voor mezelf in. Even helemaal niets. Ik betrap mezelf er namelijk op dat als ik een avondje op de bank lig te Netflixen, dat ik toch best veel naar mijn telefoon grijp. Grappige scene, even delen. Trek in koolhydraten, even delen.
Tijdens het chillen blijf ik toch vaak in contact met mensen, ik zit op Instagram, op Whatsapp en maak alweer afspraken om de rest van de week vol te plannen – één avondje niks is voldoende toch?

Verslaafd
Mijn telefoon is best belangrijk voor me, het is een opening naar de rest van de wereld en ik laat me graag inspireren door mooie quotes, plaatjes en foto’s en zelf deel ik regelmatig ook kiekjes. Best verslavend eigenlijk. Bewustzijn is stap één. Er ook echt iets aan doen is stap twee. Gelukkig kan ik tijdens mijn werk al nauwelijks op mijn telefoon, daar ben ik blij om. In mijn vrije tijd en dan vooral als ik alleen ben, is het bijna een automatisme geworden om te kijken wat de rest van de wereld aan het doen is. Doe jij dat ook?Foto 19-11-17 16 20 32

ME-time
Afgelopen zaterdag had ik nog geen plannen, laat ik dat ook eens zo houden dacht ik. Even lekker niks. Mijn coach deed er nog een stapje bovenop. Geen telefoon. Dus afgelopen zaterdag was het zover, ik berichtte de belangrijkste mensen dat ik offline zou zijn en na mijn yogasessie en meditatie zette ik bewust mijn telefoon op vliegtuigstand.
Mijn to-do list kwam tevoorschijn en ik ging lekker klusjes afwerken, heerlijk. Ongestoord bezig zijn met dingen die belangrijk zijn voor mij. Dingen die ik normaal opzij schuif voor afspraken met vrienden, want met vrienden zijn is veel leuker.
Natuurlijk dacht ik wel aan mijn telefoon. Vaak genoeg kwam er iets in me op en wilde gelijk diegene een berichtje sturen. Of even kijken wat mensen aan het doen zijn op zaterdagavond. Gelukkig kon ik die behoefte ook weer laten varen. Best makkelijk dit.

De volgende dag
Om een uurtje of tien werden mijn ogen zwaar, dat krijg ik zonder goed gezelschap of alcohol en dus lag ik vroeg in bed zaterdagavond. Ook wel eens goed. Dat betekent dus ook dat ik met dag en dauw wakker was. Half acht gingen mijn ogen open, mijn hersenen maakte gelijk weer homeruns en ik was er weer klaar voor. Een productieve zondag was het resultaat en ik heb genoten. Een zondag waarbij mijn to-do list leeg is en écht kan genieten van mijn vrije dag. Misschien toch maar vaker een avondje offline gaan.


Ga jij wel eens een avondje offline? Wat doe je dan? Of waarom doe je het juist niet? Laat het me weten, ik ben benieuwd.

Published by

Rebel Loes

The rebel who owns this website.

5 thoughts on “Avondje offline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: